Opera 67

25. února 2020 byla vydána další verze prohlížeče Opera s pořadovým číslem 67.

Verze 67 přináší novinky v postranním panelu, přepínači listů a označením stejných listů.

Hlavní novinkou jsou Kontexty (pracovní plochy). Vlastně je to označení oddělených pracovních ploch prohlížeče, ve kterých je možné mít otevřené různé karty (listy). Pomocí kontextů můžete mít oddělené weby pracovní od soukromých apod. Prohlížeč nabízí vytvoření až 5 kontextů.

Další novinkou je vizuální přepínač otevřených listů. Při stisknutí kláves Ctrl+Tab se zobrazí náhledy otevřených listů.

A poslední novinkou je vizuální označení stejných otevřených listů. Pokud máte mezi otevřenými listy dva stejné, po najetí myší na jeden z nich se oba zvýrazní.

Odkazy na další články o nové verzi

Stažení Opery

Operu 67 si můžete stáhnout z oficiálních stránek nebo bude stávající verze automaticky aktualizována.

Vivaldi 2.11

12. února 2020 byla vydána nová verze prohlížeče Vivaldi s označením 2.11.

Jednou z novinek verze 2.11 je vylepšení plovoucího pro sledování videa. V nové verzi je ovládání vyskakovacího okna jednodušší. Kliknutím na malou ikonu zobrazenou ve středu videa se spustí plovoucí okno, kterému lze přizpůsobit velikost a přesunout.

I v této verzi vývojáři pracovali na vzhledu prohlížeče. Dosud Vivaldi nesledoval nastavení světlého/tmavého režimu operačního systému. Od této verze již prohlížeč změní téma podle nastavení tématu operačního systému (světlý/tmavý režim).

Poslední novinkou je další vylepšení ovládání prohlížeče pomocí kláves. Nyní lze pomocí klávesy F6 cyklicky zaměřit ovládání klávesnice na webovou stránku,lištu záložek a adresní pruh. Shift+F6 toto pořadí převrátí.

 Odkazy na další články o nové verzi

Stažení Vivaldi

Novou verzi je možné stáhnout z oficiálních stránek nebo bude stávající verze automaticky aktualizována.