Opera 48

27. září 2017 byla vydána další, v pořadí již 48. verze prohlížeče Opera.

Novinky

  • rozšíření informační bubliny
  • snímky obrazovky

Novinkou této verze je rozšíření funkčnosti informační bubliny. Informační bublina nyní konvertuje kromě měn i jednotky tepla, váhy, vzdálenosti, objemu atd. Dále lze konvertovat i časové údaje.

Další novinkou je možnost vytvoření výstřižku stránky nebo snímku celé stránky. Funkce je aktivní po stisku kláves CTRL+SHIFT+5, zvolením položky Snímek z hlavní nabídky, případně kliknutím na symbol fotoaparátu v postranní liště. Poslední možnost funguje jenom v případě, že je postranní lišta připnuta, tj. že se zobrazuje u každé stránky.

Odkazy na další články o nové verzi

Stažení Opery

Operu 48 si můžete stáhnout z oficiálních stránek nebo bude stávající verze automaticky aktualizována.

Vivaldi 1.12

20. září 2017 byla vydána další verze prohlížeče Vivaldi s označením 1.12.

Novinky

  • informace o obrázcích
  • vylepšení správce stahování

Největší novinkou verze 1.12 je integrování informačního panelu pro obrázky. V panelu lze nalézt informace o rozměrech, velikosti a další vlastnosti obrázku. Informační panel vyvoláte kliknutím pravého tlačítka myši na obrázku a zvolením položky "Vlastnosti obrázku" z místní nabídky.

Změnou prošel i správce stahování. Byly doplněny informace o stahovaných souborech. Nyní je možné zobrazit, co, odkud, kam stahujete, průměrnou rychlost stahování apod. Zároveň je možné stahované soubory třídit dle názvu, data stahování, velikosti, adresy zdroje a typu.

Odkazy na další články o nové verzi

Stažení Vivaldi

Novou verzi je možné stáhnout z oficiálních stránek nebo bude stávající verze automaticky aktualizována.