Opera 65

14. listopadu 2019 byla vydána další verze prohlížeče Opera s pořadovým číslem 65.

Mezi novinky verze 65 patří rozšíření funkce blokující sledovací skripty, upravený adresní řádek a zobrazení seznamu záložek a historie prohlížení.

U možnosti blokování skriptů je nyní možnost si zobrazit jejich seznam. U adresního řádku došlo k úpravě vzhledu při našeptávání - názvy stránek jsou zobrazeny větším písmem, upraveny jsou také políčka pro ikony stránek.

V nové verzi Opery při kliknutí na ikonu Záložky se nyní zobrazí plovoucí okno, které lze připnout k levému okraji okna prohlížeče. Autoči pamatovali i na užiovatele, kterří jsou zvyklí na klasické zobrazení. Stačí v dolní části okna kliknout na "Zobrazit úplný náhled záložek". Podobně se chová i zobarezení historie prohlížení.

Odkazy na další články o nové verzi

Stažení Opery

Operu 65 si můžete stáhnout z oficiálních stránek nebo bude stávající verze automaticky aktualizována.

Vivaldi 2.9

 31. října 2019 byla vydána nová verze prohlížeče Vivaldi s označením 2.9.

Nejpodstatnější novinkou nové verze je přidání dalších položek do nabídky Vivaldi tak, aby bylo možné některé funkce a prvky ovládat i pomocí menu. Do nabídky/ menu (Vivaldi -> Zobrazení) byl přidány webové panely, zobrazení nebo skrytí lišty karet, přidání záložky do kontextové nabídky. V nabídce Nápověda bylo přidáno nahlášení chyby.

Další novinkou je globální nastavení výchozího oprávnění webu. Nastavit lze zvuk, notifikace, informace o poloze apod. Nastavení lze provést v Nástroje -> Nastavení -> Webové stránky, sekce Default Permissions.

Odkazy na další články o nové verzi

Stažení Vivaldi

Novou verzi je možné stáhnout z oficiálních stránek nebo bude stávající verze automaticky aktualizována.