Opera 52 - velká aktualizace

25. dubna 2018 byla vydána aktualizace 52. verze prohlížeče Opera.

Novinky

  • nové vyhledávání
  • Opera Flow

Jednou z novinek aktualizace stávající verze je implementace nového vyhledávání. Nové vyhledávání je přístupné pomocí klávesové zkratky Alt + mezerník, případně pomocí ikony  v postranním panelu Rychlého přístupu. Toto vyhledávání umožňuje vyhledávat buď pomocí výchozího vyhledávače nebo po stisku klávesy Tab vyhledávat v otevřených oknech. Stisk CTRL + mezerník otevře rovnou vyhledávání v oknech.

Další novinkou je Opera Flow, která propojuje desktopovou Operu s mobilní verzí prohlížeče Opera Touch. Opera Touch je zatím k dispozici pro operační systém Android, pro iOS bude k dispozici později. Pomocí Opera Flow lze přenést z klasické Opery do Opery Touch otevřené listy. Aktivace Flow se provádí pomocí ikony v postranním panelu Rychlého přístupu  nebo pomocí ikony v adresním řádku. Spárování obou zmíněných prohlížečů pomocí Flow se děje naskenováním QR kódu, který se vygeneruje při aktivaci Flow v desktopové verzi Opery.

Odkazy na další články o nové verzi

Stažení Opery

Aktuální verzi Opery 52 si můžete stáhnout z oficiálních stránek nebo bude stávající verze automaticky aktualizována.

Vivaldi 1.15

25. dubna 2018 byla vydána další verze prohlížeče Vivaldi s označením 1.15.

Novinky

  • podpora textur na liště
  • přístupné záložky z menu
  • úprava celostránkového režimu

První novinka se týká změny vzhledu. Nyní lze nastavit texturu, která se zobrazí v liště. Je možné využít texturu dodanou tvůrci nebo si uživatel může nahrát vlastní soubor. Tvůrci dále zpřístupnili menší galerii textur.

Druhá novinka se týká záložek. Seznam záložek je nyní přístupný i z menu: Vivaldi -> Záložky.

Poslední novinkou je úprava celoobrazovkového režimu. Pomocí klávesové zkratky CTRL+F1 se zobrazí kompletní seznam klávesových zkratek použitelných v celoobrazovkovém režimu.

Tvůrci slibovaná synchronizace není zatím dokončená, její nasazení se odsouvá do dalších verzí.

Odkazy na další články o nové verzi

Stažení Vivaldi

Novou verzi je možné stáhnout z oficiálních stránek nebo bude stávající verze automaticky aktualizována.